CD's persen

CD persen is het procédé waarbij een originele CD in kleine of grote aantallen wordt geperst. Een synoniem hiervoor is CD replicatie. Dit proces mag men niet verwarren met het branden van CD's via gewone computers of duplicatietorens. CD's persen gebeurt machinaal waarbij de data als het ware in de schijfjes wordt gedrukt. Het voordeel van CD's persen is dat de kans op fouten zo goed als onbestaande is. Daarenboven is er eveneens een langere levensduur waardoor uw data minder snel verloren zal gaan. Een mooi voorbeeld hiervan zijn audio-cd's. Persen van CD's levert een perfecte kopie van het origineel op, waardoor deze ook op oudere cd-spelers perfect kan afgespeeld worden. Dit is niet altijd het geval bij het branden van CD's.

Een ander groot voordeel waarom u voor CD persen kan kiezen is de kostprijs. Omdat het volledige proces machinaal gebeurt is de kostprijs aanzienlijk lager dan wanneer de CD gebrand zou worden. Bovendien kan de verpakking van de CD's eveneens machinaal gebeuren wat de snelheid van het productieproces ten goede komt. Bij gewone CD duplicatie gebeurt deze verpakking manueel.

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan CD's persen zal u nu waarschijnlijk denken? Eigenlijk niet. CD persen is echter pas mogelijk vanaf 500 exemplaren. Maar dit is niet echt een nadeel, want door persing kunnen wij u een betere prijs aanbieden.

Hebben wij uw interesse gewekt? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op omtrent CD's persen. Wij bezorgen u zo spoedig mogelijk een vrijblijvende offerte.

tele-disk CD & DVD Pressing, Printing & Packing bvba